Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Wrzesień 06, 2010, 04:33:23
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
>
Ogólne
>
Pytania i odpowiedzi
>
Zapytanko
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Zapytanko (Przeczytany 3710 razy)
Kamilla
Gość
Zapytanko
«
:
Styczeń 28, 2008, 01:34:27 »
Cześć Sebastian! Pozdrawiam i chciałabym dowiedzieć się, kiedy dokładnie przyjeżdża Howard. Daj znać jak będzie seminarium, bo jak zawsze zamierzam na nim być:-) Do zobaczenia!
Sebastian Zarzycki
Administrator
"where the mind goes, the chi will follow"
Odp: Zapytanko
«
Odpowiedz #1 :
Styczeń 30, 2008, 10:31:59 »
Hej hej!
O ile dobrze pamiętam, to 16-17 Lutego, pewnie od 10 lub 11. Nie wiem czy to informacja potwierdzona, jak tylko się potwierdzi, umieścimy na stronie głównej.
PIA
Różni ludzie, różna mądrość. :)
«
Odpowiedz #2 :
Kwiecień 28, 2009, 08:50:51 »
Witam :)
Mam zamiar zapisać się na zajęcia i w związku z tym chciałabym uzyskać kilka informacji.
Chodzi mi zwłaszcza o tai chi i sposób prowadzenia zajęć. Ze strony internetowej wiem, ze nabór jest ciągły. Czyli osoby o różnym stopniu zaawansowania ćwiczą razem. Jak nauczę się ciągu?
Chciałabym tez wiedzieć ile ruchów ma ciąg i czy gdzieś mogę go zobaczyć – chodzi mi o Internet.
Z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam Pia
Na początku było słowo....ale czy właściwe?
PIA
«
Odpowiedz #3 :
Kwiecień 29, 2009, 07:10:07 »
No cóż, raczej niczego się nie dowiem.
Fajne forum z ładną szatą - tylko ruchu nie widać. Szkoda.
Mam nadzieję, ze na zajęcia chodzi więcej osób :)
Pozdrawiam Pia
Sebastian Zarzycki
Administrator
"where the mind goes, the chi will follow"
«
Odpowiedz #4 :
Maj 04, 2009, 12:45:05 »
Proponuję nieco więcej cierpliwości, to się przydaje w treningu. To forum naszej szkoły, a nie naszej-klasy.
Grupy sa podzielone ze względu na stopień zaawansowania. Trening tai chi jest kompleksowy i nie polega jedynie na "nauce ciągu", dlatego też osoby o różnym stopniu zaawansowania także moga ćwiczyć razem. Stara Forma stylu Yang, poznawana przez początkujących, ma 108 ruchów. Formę tę coraz trudniej zobaczyć w internecie, ponieważ niewielu ludzi zdołało ją posiąść - obecnie uczone są uproszczone jej wersje, np 48-ruchowa, które jednakże rzadko mają wspólne elementy z oryginalnym zamysłem. Na pierwszy rzut oka nawet nie udało mi się znaleźć tej formy w internecie w całkowitej i zadowalającej postaci. Proponuję przyjść na trening i przekonać się osobiście.
Nie wiem jak Pan/Pani nauczy się formy :) To zalezy od osobistego zaangażowania i systematyczności treningu. Na całą formę tradycyjnie przeznaczany jest cały rok, ale samo opanowanie pamięciowe, przy dozie samozaparcia, może potrwać nawet tylko kika tygodni. To jednakże dopiero początek.
PIA
«
Odpowiedz #5 :
Maj 05, 2009, 18:14:52 »
Brak mi doświadczenia z "Naszą klasą" ale jak widzę Pan jest świetnie zorientowany. :)
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie w kwestii nauki formy i organizacji zajęć.
Pozdrawiam Pia.
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Ogólne
-----------------------------
=> Dla gości