Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapytanko  (Przeczytany 3710 razy)
Kamilla
Gość
« : Styczeń 28, 2008, 01:34:27 »

Cześć Sebastian! Pozdrawiam i chciałabym dowiedzieć się, kiedy dokładnie przyjeżdża Howard. Daj znać jak będzie seminarium, bo jak zawsze zamierzam na nim być:-) Do zobaczenia!
Sebastian Zarzycki
Administrator

"where the mind goes, the chi will follow"

« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2008, 10:31:59 »

Hej hej!
O ile dobrze pamiętam, to 16-17 Lutego, pewnie od 10 lub 11. Nie wiem czy to informacja potwierdzona, jak tylko się potwierdzi, umieścimy na stronie głównej.
PIA

Różni ludzie, różna mądrość. :)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2009, 08:50:51 »

Witam :)

Mam zamiar zapisać się na zajęcia i w związku z tym chciałabym uzyskać kilka informacji.
Chodzi mi zwłaszcza o tai chi i sposób prowadzenia zajęć. Ze strony internetowej wiem, ze nabór jest ciągły. Czyli osoby o różnym stopniu zaawansowania ćwiczą razem. Jak nauczę się ciągu? 
Chciałabym tez wiedzieć ile ruchów ma ciąg i czy gdzieś mogę go zobaczyć – chodzi mi o Internet.

Z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam Pia

Na początku było słowo....ale czy właściwe?
PIA

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 29, 2009, 07:10:07 »

No cóż, raczej niczego się nie dowiem.
Fajne forum z ładną szatą - tylko ruchu nie widać. Szkoda.
Mam nadzieję, ze na zajęcia chodzi więcej osób :)

Pozdrawiam Pia

Sebastian Zarzycki
Administrator

"where the mind goes, the chi will follow"

« Odpowiedz #4 : Maj 04, 2009, 12:45:05 »

Proponuję nieco więcej cierpliwości, to się przydaje w treningu. To forum naszej szkoły, a nie naszej-klasy.

Grupy sa podzielone ze względu na stopień zaawansowania. Trening tai chi jest kompleksowy i nie polega jedynie na "nauce ciągu", dlatego też osoby o różnym stopniu zaawansowania także moga ćwiczyć razem. Stara Forma stylu Yang, poznawana przez początkujących, ma 108 ruchów. Formę tę coraz trudniej zobaczyć w internecie, ponieważ niewielu ludzi zdołało ją posiąść - obecnie uczone są uproszczone jej wersje, np 48-ruchowa, które jednakże rzadko mają wspólne elementy z oryginalnym zamysłem. Na pierwszy rzut oka nawet nie udało mi się znaleźć tej formy w internecie w całkowitej i zadowalającej postaci. Proponuję przyjść na trening i przekonać się osobiście.

Nie wiem jak Pan/Pani nauczy się formy :) To zalezy od osobistego zaangażowania i systematyczności treningu. Na całą formę tradycyjnie przeznaczany jest cały rok, ale samo opanowanie pamięciowe, przy dozie samozaparcia, może potrwać nawet tylko kika tygodni. To jednakże dopiero początek.

PIA

« Odpowiedz #5 : Maj 05, 2009, 18:14:52 »

Brak mi doświadczenia z  "Naszą klasą" ale jak widzę Pan jest świetnie zorientowany. :)

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie w kwestii nauki formy i organizacji zajęć.

Pozdrawiam Pia.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: